Veilig versturen van bestanden met Managed File Transfer

Iedere organisatie heeft te maken met een buitenwereld – Een periferie van zakelijke partners, filialen, klanten en medewerkers. Bedrijven versturen en ontvangen dagelijks grote hoeveelheden bestanden, variërend van betalingstransacties tot patiëntendossiers.

Deze bestandsuitwisseling is in feite de levensader van elk bedrijf. Aangezien deze bestanden vaak gevoelige of persoonlijke informatie bevatten, is het noodzakelijk om de uitwisseling hiervan te beschermen. Documenten, e-mails en transport kunnen worden versleuteld om de risico’s van het bewust of onbewust lekken van data te beperken. Organisaties hebben bij de opzet van dit hogere beveiligingsniveau altijd rekening te houden met de mogelijkheden en beperkingen van het netwerk en IT teams. Daarnaast worden ze geconfronteerd met wet- en regelgeving of intern beveiligingsbeleid, zoals AVG/GDPR, PCI-DSS of ISO27001.

Is het mogelijk om honderden of zelfs duizenden van dit soort uitwisselingsprocessen te stroomlijnen? En lukt het organisaties om tegelijkertijd te voldoen aan de veranderende eisen van zakelijke partners?

“Absoluut”, zegt Ekron Dries – accountmanager bij BlueFinch. “Het antwoord kan worden gevonden in Managed File Transfer; een centrale, organisatie-brede dienst die al deze taken kan uitvoeren.”

Wat is Managed File Transfer?

Een Managed File Transfer (MFT) -oplossing is gebaseerd op software waarmee alle aspecten van inkomende en uitgaande bestandsoverdracht kunnen worden georganiseerd, terwijl er gebruik wordt gemaakt van gestandaardiseerde netwerkprotocollen en encryptiemethoden. Het biedt een wereld aan mogelijkheden om de uitwisseling van bestanden over uw netwerk, applicaties, zakelijke partners of cloud-omgevingen te beveiligen, vereenvoudigen en inzichtelijk te maken vanuit één centraal punt van beheer.

“Managed File Transfers vervangt meestal oude technologie, zoals onbeveiligde FTP servers en andere legacy en maatwerk oplossingen. Onze oplossing bevat ook gebruikersvriendelijke tools voor eigen medewerkers om makkelijk en veilig bestanden te delen, zoals bijvoorbeeld SecureMail voor het veilig versturen van bestanden via de mail.”, aldus Dries.

SecureMail biedt voor dit ad-hoc scenario een web interface of een plugin in Outlook. De ontvanger hoeft geen software te installeren. Een bestand wordt klaargezet en de ontvanger haalt het zelf op via een beveiligde verbinding. Bestanden zijn versleuteld “at rest” en “in motion”. En belangrijk vanuit AVG/GDPR: het volledige proces wordt gelogd.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Stuur dan even een contact verzoek per email naar sales@bluefinch.com. We delen graag onze kennis en ervaringen met je.

De afgelopen 8 jaar heeft BlueFinch vele organisaties geholpen in de Benelux en Scandinavië regio om hun Managed File Transfer omgeving te implementeren en te ondersteunen.