Veilig en efficiënt bestanden uitwisselen

Linoma Software is ontwikkelaar van managed file transfer- en encryptie-oplossingen. Deze oplossingen worden op de eerste plaats gebruikt om gevoelige data te beschermen, maar tevens om te voldoen aan data security-reguleringen zoals PCI DSS, HIPAA/HITECH, SOX en GLBA. De oplossingen van Linoma Software draaien op verschillende platformen, waaronder Microsoft Windows, Linux, UNIX, IBM i (OS/400), IBM AIX, Solaris, HP-UX en Mac OS X. Linoma Software wordt internationaal voornamelijk gebruikt in het MKB, bij grote conglomeraties en overheidsorganisaties. Ekron Dries, Sales Director bij BlueFinch, ziet dan ook een aanzienlijk potentieel voor Linoma-producten in de Nederlandse markt. “Businessprofessionals vertrouwen sterk op technologie voor uiteenlopende communicatietaken. Daaronder valt ook het delen van gegevens met interne en externe partijen”, zegt Dries. “Met het toegenomen gemak en de snelheid die deze technologieën bieden, ontstaan er grotere beveiligingsrisico’s, zoals het beveiligen van gevoelige gegevens voor hackers. Doordat we de oplossingen van Linoma Software nu kunnen delen met onze klanten, kunnen wij hen nu nog beter helpen bij het effectiever beschermen van hun gegevens.”

GoAnywhere is een een Managed File Transfer (MFT)-oplossing waarmee organisaties de uitwisseling van gegevens met hun handelspartners, klanten, medewerkers en interne systemen kunnen beveiligen en automatiseren. GoAnywhere bestaat uit drie producten: GoAnywhere Director, GoAnywhere Services en GoAnywhere Gateway.

GoAnywhere Director GoAnywhere Director stroomlijnt en beheert het verplaatsen van gegevens door middel van een innovatieve, gecentraliseerde aanpak. Het zorgt ervoor dat organisaties kunnen aansluiten op bijna elk systeem (intern of extern) en veilig en eenvoudig gegevens uit kunnen wisselen met behulp van een breed scala van standaard file transferprotocollen, zoals FTP, FTPS, SFTP, HTTP, HTTPS, AS2, SMB, MQ en SMTP. GoAnywhere Director kan daarnaast ook files encrypten en samenvoegen door het gebruik van populaire Open PGP-encryptie en GPG-, ZIP-, GZIP- en TAR-normen.

GoAnywhere Services GoAnywhere Services is een beveiligde FTP-server – en optionele webserver – die het mogelijk maakt voor handelspartners en werknemers om veilig verbinding te maken met de organisatie en gemakkelijk bestanden te downloaden of uploaden. GoAnywhere Services voorziet populaire file transfer serverprotocollen (FTP, FTPS, SFTP en HTTPS) van een intuïtieve browser-gebaseerde interface. Uitgebreide beveiligingsfuncties en audit trails worden met GoAnywhere Services verbeterd om te kunnen voldoen aan de strenge beveiligingswetgeving en de naleving van PCI DSS-, HIPAA-, GLBA- en privacywetgevingen. Omdat het wordt geïnstalleerd in de bestaande IT-infrastructuur van de organisatie, houdt de interne IT-afdeling controle over handelspartner-accounts, machtigingen en gegevensbestanden.

“Onze klanten zijn erg blij met GoAnywhere Director en GoAnywhere Services”, zegt Pick. “Ze staan er versteld van hoeveel tijd ze kunnen besparen. Daarnaast zijn ze razend enthousiast over de event triggers, foutmeldingen en e-mail alerts waarmee ze extra verificatiestappen kunnen elimineren om te zien of iets wel of niet is afgeleverd of ontvangen.” GoAnywhere Services biedt nu een optionele Secure Mail-module waarmee geautoriseerde gebruikers e-mail met bijlagen – ongeacht het aantal, het type of de grootte – via een gecodeerde link via HTTPS kunnen versturen. Dries: “De toevoeging van Secure Mail voor ad-hoc-file transfers betekent dat het IT-personeel zich geen zorgen hoeft te maken over wie wat met die PC-tool op hun desktops verstuurt. Ze hebben de controle terug en kunnen ad-hoc filetransfers verzorgen. Een ander voordeel van GoAnywhere Director en GoAnywhere Services is de FIPS 140-2-certificatie. Dit is essentieel voor organisaties die data willen uitwisselen met overheidsinstanties.”

GoAnywhere Gateway Het derde onderdeel van de GoAnywhere-oplossing is GoAnywhere Gateway, een beveiligde ‘reverse proxy server’ waarmee een organisatie het delen van bestanden en documenten veilig binnen het eigen netwerk houdt en uit de kwetsbare openbare ruimte van het interne netwerk; veelal DMZ genoemd. Gateway-gebruikers kunnen gegevens uitwisselen zonder hierbij inkomende poorten te openen. Dit dankzij het routeren van aanvragen via de centrale Gateway-server die de identiteit en de locaties van de interne systemen maskeert.

Crypto Complete BlueFinch werkt met veel klanten die gebruik maken van het IBM Power Systems-platform waarbij data-encryptie veelal een topprioriteit is. Daarom kijkt BlueFinch bij ieder nieuw project welke productcomponenten en services de grootste technische en economische voordelen voor de klant opleveren. Naast de GoAnywhere-suite voert BlueFinch ook Linoma’s Crypto Complete. Crypto Complete is gebouwd voor IBM i-omgevingen en biedt field-level database-encryptie, tokenization en een key managementtool voor IBM i-servers. Crypto Complete kan onder meer onversleutelde gevoelige databasevelden en verborgen data vinden. Ron Byrd is senior developer bij Linoma Software voor Crypto Complete. Hij zegt: “Klanten zijn altijd verbaasd over hoe snel ze aan de slag kunnen met Crypto Complete en ze lijken te beseffen hoe grondig onze documentatie is. Klanten vertellen ons vaak dat ze vergeten dat Crypto er is, want het sluit naadloos aan op de infrastructuur van hun organisatie.”

BlueFinch is erg tevreden over het partnerschap met Linoma Software en de mogelijkheid om nieuwe producten onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Dat geldt ook voor Linoma Software. “We kijken uit naar de ondersteuning van BlueFinch als ze onze producten naar hun markt brengen”,  zegt Pick. “Ik weet dat dit een win-winsituatie zal zijn voor iedereen.”

Neem voor meer informatie contact op met Ekron Dries of bezoek de website: www.goanywheremft.com