Safestone biedt Compliance Center for Linux

Safestone Technologies, wereldleider op het gebied van compliance- en beveiligingssoftware voor IBM Power Systems, introduceert Compliance Center voor Linux. Als partner van Safestone in de Benelux zorgt ICT-specialist BlueFinch voor een zorgeloze implementatie van de Compliance Center-oplossingen. Safestone is de enige aanbieder van een multiplatform oplossing voor compliancy en beveiliging voor de IBM Power Systems.

De Compliance Center-oplossing  werd onlangs al gelanceerd voor het IBM AIX operating systeem. De toevoeging van de compliance- en beveiligingssoftware voor Linux maakt Safestone’s multiplatform oplossing compleet. Met oplossingen voor alle IBM Power Systems operating systemen: IBM i, AIX en nu dus ook Linux.

Automatisering van het auditproces
Nu meer dan ooit, worden organisaties geconfronteerd met dalende budgetten en een krimpend personeelsbestand, terwijl compliance-regelingen en de vraag naar overzichtelijke auditrapportages constant blijven bestaan. Maatregelen op het gebied van kostenefficiëntie en tijdbesparing zijn essentieel, maar gaan vaak ten koste van veiligheid.

“Het management eist dat er een snelle, betrouwbare en kostenefficiënte methode wordt gebruikt,  terwijl het beveiligingsbeleid van de organisatie gehandhaafd blijft. Compliance Center for IBM Power Systems is een ongeëvenaarde oplossing om het auditproces te automatiseren. Met deze methode kunnen organisaties aantonen dat zij voldoen aan de algemene of branchespecifieke wet- en regelgeving”, aldus Ekron Dries, Sales Executive van BlueFinch.

Multiplatform voor IBM Power Systems
“Door nu ook voor Linux een versie van Compliance Center aan te kunnen bieden, is ons aanbod voor de Power Systems compleet. Het is een belangrijke stap in onze strategie voor het automatiseren van audit- en compliance-rapportages voor IBM Power Systems en andere gevirtualiseerde omgevingen”, zegt Alia Ali, Chief Executive Officer bij Safestone. “Onze klanten eisen volledige transparantie van hun Power Systems. Ze moeten vanuit ieder oogpunt beoordeeld kunnen worden op naleving en veiligheidsrisico’s.”

Voordelen van Compliance Center:

  • Safestone’s Compliance Center for Linux is een krachtige en flexibele querygebaseerde softwareoplossing die de audit-, compliance- en beveiligingsgegevens van systemen omzet in overzichtelijke auditrapportages.
  • De gebruikersvriendelijke interface kan worden bediend door beheerders, managers, auditors en vrijwel iedereen binnen een organisatie die belast is met beveiligingsbeheer en naleving van de benodigde rapportages.
  • Items als netwerktoegang (FTP, ODBC, SQL, etc.) kunnen eenvoudig gecontroleerd en gemonitord worden; hetzelfde geldt voor  gebruikersprofielen, machtigingen voor bestanden en nog veel meer.
  • Rapportage-automatisering: het is mogelijk om de rapportages van alle systemen en partities te plannen vanuit een enkele gebruikersinterface.

Compliance Center op maat
Met behulp van de ‘Quickscan’ brengt BlueFinch voor organisaties in kaart wat de mogelijkheden zijn van Safestone’s Compliance Center-oplossingen, met de bijbehorende voordelen en investeringen. Hierdoor krijgen organisaties inzicht in de best passende oplossing rond beveiliging en wet- en regelgeving.